Projecten Speciale fietskoppeling voor scholieren

Binnen onze Nederlandse steden is fietsen voor scholieren de manier om gemakkelijk, gezond en snel naar school te gaan. Zo ook in Helmond bij het kruispunt met de Wethouder Ebbenlaan - Rembrandtlaan - Lucas Gasselstraat. Hier is het een half uur voor schooltijd extra druk met fietsers. In samenwerking met de gemeente Helmond heeft Movensis voor scholieren een speciale fietskoppeling ontworpen.

VOORBEREID OP DE TOEKOMST

Om deze fietskoppeling mogelijk te maken hebben we, naast een nieuw VRI-ontwerp, een nieuwe ITS-softwareapplicatie voor deze iVRI ontworpen. Daarmee is deze iVRI voorbereid op de toekomst, als er intelligente voertuigen en connected fietsers van het kruispunt gebruik zullen gaan maken.

Is de fietskoppeling actief, dan kunnen de scholieren vanuit de Lucas Gasselstraat in één keer het kruispunt oversteken. Ofwel, na de eerste fietsoversteek blijft de fietslantaarn ook groen voor de tweede fietsoversteek.

SPECIALE FIETSLANTAARN

Speciaal aan deze fietskoppeling is dat we de scholieren op ongeveer 25 meter voor het kruispunt informeren met een extra fietslantaarn. Deze geeft met een pijl-sjabloon aan of de koppeling actief is. Passeer je als fietser deze speciale fietslantaarn en brandt ook het groene golfje, dan kun je zelfs door groen fietsen bij beide fietsoversteken.

Zie onderstaand filmpje, omdat beeld uiteindelijk veel meer zegt dan woorden.

Op deze wijze bieden we maatwerk en kunnen scholieren vlot en veilig oversteken.

CONTACT

Meer weten? Neem contact op met Sander Boerma via sander.boerma@movensis.nl voor meer informatie.Project

Opdrachtgever Gemeente Helmond
Type VRI
Periode 2021

Meer weten?

Sander
Sander Boerma
LinkedIn