Hoe implementeer je een iVRI?

Er zijn inmiddels diverse stappenplannen beschikbaar om wegbeheerders op weg te helpen als het gaat om het ombouwen of nieuw aanleggen van intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s). Deze stappenplannen omschrijven vaak globaal welke acties nodig zijn om te komen tot een iVRI.

Maar wat als je als wegbeheerder niet de mensen of de (detail)kennis hebt om zo’n stappenplan te implementeren? Een iVRI is een complexe aangelegenheid en vaak moet dit naast de toch al drukke dagelijkse praktijk worden opgepakt.

WIJ KUNNEN HELPEN

Bij Movensis zitten vakmensen uit de praktijk die wegbeheerders hierbij kunnen ondersteunen. Er is uitgebreide ervaring met elke stap uit het stappenplan en kennis van de gehele Talking Traffic keten. Projectleiders en verkeerskundigen die al vanaf de introductie van Talking Traffic met nieuwbouw en ombouw naar iVRI te maken hebben gehad.

OPERATIONELE BEGELEIDING EN ITS-APPLICATIES

Zo begeleidt Movensis o.a. de ombouw van bestaande VRI’s van provincie Noord-Holland naar iVRI’s en de vervanging van diverse iVRI’s in Apeldoorn. Naast de operationele begeleiding verzorgt Movensis in Apeldoorn ook ITS-applicaties middels de gecertificeerde Traffick CCOL generator.

Projecten waar Movensis de ITS-applicatie heeft verzorgd zijn o.a. de N279 te Veghel (6 iVRI’s voorzien van vrachtwagen prioriteit), gemeente Helmond en de hoogwaardige openbaar vervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ).

CONTACT

Wilt u weten hoe we u als wegbeheerder kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met Ronald Koszczol via ronald.koszczol@movensis.nl of Peter van ’t Land via peter.van.t.land@movensis.nl.