6 maanden bij Movensis

Narayan Donaldson werkt nu ruim zes maanden fulltime bij Movensis. Hij is eerder dit jaar afgestudeerd aan de TU Delft met een project in samenwerking met Movensis. Lees hier meer over zijn project. Narayan vertelt hieronder over zijn ervaringen:

"Ik kom uit Toronto, Canada. Daar heb ik mijn Bachelor's gedaan en ook drie jaar gewerkt als Transport Planner en als Traffic Signal Technician. Daarna heb ik besloten om naar Nederland te verhuizen zodat ik een andere perspectief kon krijgen over het vak verkeersregeltechniek.

Bij Movensis werk ik mee aan verschillende interessante projecten. Als eerst ben ik begonnen met de regeling van mijn afstudeerproject om te bouwen zodat het robuust en generiek genoeg is om op straat te testen. Die regeling is een unieke CRSV (halfstarre) regeling waarin de cyclustijd tijdelijk mag variëren tijdens en na OV prioriteit ingrepen. Dit is een concept dat al gebruikt wordt in Canada, maar nog niet getest of gebruikt is in Nederland.

Ik heb ook meegewerkt aan een nieuwe regeling voor de gemeente Leiden. O.a. aan het programmeren van unieke features zoals het algoritme 'Leids Groen' om groene lichten te verlengen (afgeleid van de methodologie "Groen op Maat"). Dit is een interessant punt om te vergelijken met mijn ervaring. In Noord-Amerika bestaat het concept van dynamische hiaattijden wel, maar er bestaat maar één hiaattijd per fasecyclus en er zijn maar maximaal één of twee lussen per rijstrook. De basis functionaliteit van Nederlandse verkeersregelingen is dus al geavanceerder dan de praktijk in Noord-Amerika. Het gebruik van aparte hiaattijden per lus in het algoritme 'Leids Groen' is nog geavanceerder.

Hoewel ik nog niet zo lang fulltime medewerker ben bij Movensis, heb ik al veel geleerd en heb ik mee kunnen werken aan allerlei interessante projecten."


CONTACT

Wil je meer weten over het onderzoek van Narayan? Neem hiervoor contact op met Marcel Fick via marcel.fick@movensis.nl. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Thomas Walta via thomas.walta@movensis.nl.