Projecten Implementatie DRIS in provincie Zuid-Holland

De bekende R-net productformule breidt zich uit in de hele Randstad. In december 2014 is de eerste R-net lijn tussen Leiden en Zoetermeer gaan rijden en de komende jaren volgen er meerdere corridors. Movensis is door provincie Zuid-Holland gevraagd de volledige Europese aanbesteding te begeleiden en alle R-net haltes te voorzien van een DRIS die past bij de productformule.

Het bieden van dynamische reisinformatie middels DRIS mag op de luxe R-net haltes niet ontbreken. Movensis is specialist op gebied van DRIS en in staat opdrachtgevers volledig te ontzorgen bij het inkopen en implementeren van DRIS.


PROGRAMMA VAN EISEN VOOR DRIS

Net als veel andere overheden, wenst ook provincie Zuid-Holland meer openheid in systemen, gebruik van open data en open source. Dit hebben we dan ook verwerkt in het Programma van Eisen voor DRIS. In de nieuwe, zogenoemde 'Open DRIS' worden functionaliteiten binnen het systeem gescheiden en worden de interfaces goed gedocumenteerd. Daarnaast is de software in het project open source ontwikkeld.

HET DOEL

Minder afhankelijk zijn van één leverancier in de beheerfase, nieuwe ontwikkelingen binnen bestaande systemen eenvoudiger en voordeliger door kunnen voeren en hergebruik van bestaande onderdelen.

MIJLPAAL

Binnen dit project is het eerste ‘echte’ dynamische busstation gerealiseerd (Leiden Centraal) waar de dynamische perrontoewijzing ook als open data beschikbaar is.


Project

Opdrachtgever Provincie Zuid-Holland
Type DRIS
Periode juli 2014 - heden